Rozdělení zón v kuchyních
Kuchyň se skládá z jednotlivých zón, které musíte dodržovat. V kuchyni se musí nacházet mycí centrum, varná deska, pracovní plocha, úložné prostory a ostatní plocha. Mycí plocha musí obsahovat dřez a myčku. Dřez a myčka musí být blízko u sebe, jelikož na sebe přímo navazují. Takto budou vaše kuchyně snadno použitelné.
Rozmístění úložných zón v kuchyni
Úložné prostory musíte navrhnout vždy s ohledem na jednotlivé druhy potravin. Na pečivo je ideální zřídit zvláštní přihrádku, která bude obsahovat bochník, úložiště bílého pečiva a pochoutek. Vedle úložných prostor pro pečivo dejte lednici. Kuchyně tak budou lépe přístupné.
Některé vychytávky pro vytvoření kuchyně
Jestli se už delší dobu snažíte uspořádat si kuchyň podle vašich představ a stále se vám to nedaří, tak použijte tento tip. Do kuchyne na mieru si iluzorně zabudujte pracovník trojúhelník, který se skládá z pracovní plochy, varného centra a mycího centra. Hned budete vědět kam máte co umístit.