Vaření v titanovém nádobí

Při vaření, a to jak v domácí kuchyni tak i v profesionální kuchyni, je vždy mnohem lepší, pokud máme po ruce dostatek kvalitního nádobí, na kterém se pokrmy dělají snadno a rychle. Pryč jsou doby, kdy jsme si vystačili se smaltovaným nádobím, které bylo jako jediné na trhu k dostání. V dnešní době máme na výběr z mnoha materiálů. Zatímco před několika lety bylo populární hlavně teflonové nádobí, dnes se stalo obrovským hitem titanové nádobí, které má ještě mnohem více předností a vaření je na něm skutečně pohodlné a zdravé.

Pakliže si položíme otázku, zda je titanové nádobí vhodné pro všechny typy úpravy pokrmů, pak odpověď je snadná – ano. Titanové nádobí je vhodné jak pro smažení či pečení, tak například pro dušení a vaření.

Pokud se rozhodneme na titanovém nádobí, konkrétně na titanové pánvi smažit, pak není potřeba používat oleje či tuky pro to, aby se pokrm nespálil. Povrch titanového nádobí je totiž nepřilnavý, pokrmy se tak nespálí a nevzniká tedy riziko vzniku karcinogenních látek, které mohou v lidském těle zapříčinit vznik rakoviny. Titanové nádobí je tak zdravé, je vhodné i pro osoby, které trpí nadváhou a svůj jídelníček musí omezovat o tučná a mastná jídla.

V titanovém nádobí se díky použitému materiálu teplo rovnoměrně rozprostírá po celé nádobě a i proto je vhodné pro dušení pokrmů. Tyto vlastnosti se dají skvěle zužitkovat i při pečení v troubě.

Díky nepřilnavému povrchu je v případě titanového nádobí snadná i údržba, tedy jeho mytí. Tím, že nehrozí žádné přilepování zbytků, stačí jej zpravidla jen omýt houbičkou s trochou saponátu. Navíc lze titanové pánve bez problémů dát i do myčky nádobí.

Sdílet článek



Comments are closed.