Kustovnice čínská, jejíž plody se nazývají „Goji“ patří do tradiční čínské medicíny. Svým vzhledem Kustovnice Čínská nemálo připomíná šípek. Sušené plody (=„goji“) pak mohou připomínat sušené borůvky. Rostlina se řadí do keřovitých trvalek dorůstajících délky až 3 metry. Sušení se provádí ve stínu a sklizeň probíhá za letního slunovratu. Plody nazývané jak jsme si již řekli – „goji“ – v Číně nacházejí uplatnění v kuchyni, ale i v medicíně. Plody kustovnice čínské mají pozitivní vliv na stárnutí pleti, zabraňují vzniku rakovinotvorných buněk, snižují cholesterol, zlepšují pevnost nehtů a tento výčet by mohl ještě pokračovat. Pěstování kustovnice čínské není žádná věda. Na naše podmínky si již zvykla, takže snese i mráz. Má ráda kvalitní zeminu, a ačkoli se plody suší ve stínu, samotná rostlina roste raději na slunečním svitu. I přes to, že má několik požadavků na pěstování, tak to není nějak extrémně náročná rostlina. Ba naopak, řadí se mezi ty méně náročné na pěstování. Chcete-li pěstovat kustovnici čínskou, tak se pořádně ujistěte, zda opravdu máte kustovnici čínskou, protože v našich podmínkách roste ještě kustovnice cizí, která je té čínské velice podobná, ale nemá léčebné účinky.